Talevarsling

  • TALEVARSLING EN54

INTELLIGENT TALEVARSLING

MED HØJTTALERE OG INSTALLATIONSTILBEHØR

På ethvert sted hvor mennesker bor og arbejder kan der opstå farlige situationer, det kræver en effektiv evakuering af de ramte områder. Når der er en kritisk situation er tiden værdifuld, og hvert sekund sparet betyder alt når det handler om at redde liv. Af denne grund er brugen af Intelligente evakueringssystemer – designet til at kommunikere med klare og forståelige instruktioner altafgørende.
Alarmer, der overføres ved hjælp af kodede toner, som normalt genereres af sirener eller alarmlydere, er en passende løsning, hvor beboere er regelmæssigt og uddannet til at opføre sig på en bestemt måde afhængigt af den specifikke alarm. Men på offentlige steder, hvor personer lejlighedsvis er tilskuere eller hvis man er turrist og skal være beroliget og evakueres af sikre flugtveje, er det mere effektivt at bruge et talevarslingsanlæg med forudindspillede meddelelser, der afspilles på en forståelig måde og indeholder specifikke instruktioner om, hvordan man opfører sig i situationer med alarm eller advarsel (f.eks. hvordan man benytter flugtveje).

Miljøer, der er mere kritiske med hensyn til beboernes sikkerhed (da de er mest kritiske for at blive advaret og evakueret) er dem med den højeste koncentration af mennesker.
Eksempler: hospitaler, skoler, indkøbscentre, salgsområder, underholdningssteder (biografer, teatre, klubber osv.), Tæt befolket bygninger (kontorbygninger), fabrikker (produktionsanlæg, lagerlokaler mv.), kraftværker, kemiske industrier, jernbanestationer, metroer og lufthavne.

Et intelligent EN54-certificeret talevarslingsanlæg skal være i drift 24 timer i døgnet, hver dag året rundt. I tilfælde af afbrydelse af den primære strømforsyning skal den drives af en sekundær kilde, og dens drift skal garanteres i mindst 24 timer i dvaletilstand og i 30 minutter i alarmstilstand.

DXT 9000

DXT 9000 er udviklingen af RCF DXT Active Matrix. For at designe systemet har RCF udviklet en digital multi-platform hvor PA-EVAC slutter sig til PRO-INSTALL-systemer i en fuldstændig skalerbar og alsidig række af konfigurationer og løsninger. Systemet giver et pålidelighedsniveau, der går ud over standardkravene. Arkitekturen er ekstremt fleksibel, baseret på digitalt netværk med Ethernet-forbindelse gennem ekspanderbar protokol DANTE; det tillader centraliserede eller distribuerede konfigurationer, og hver fejl er diagnosticeret og vist i hver detalje for at sikre enkelhed, hurtig kontrol og vedligeholdelse for at sikre en fuldstændig effektiv evakuering.
DXT 9000 opfylder alle restriktive krav i henhold til EN 54-16 og tilføjer avancerede teknologiske løsninger, som f.eks. Adgang til systemet igennem entegritet netværkskonsol; Det kraftige konfigurationsdiagnoseprogram er både omfattende, men alligevel let at bruge. Desuden er forbindelse med tredjeparts systemer en mulighed for at lette integrationen med alarmsystemer og bygningsautomatisering.
DXT 9000 er nem at installere takket være nogle få tilslutninger, der er lavet med J-type brandsikre kabler og skrueterminaler, der er enkle at konfigurere, og favorable i forhold til fejl overvågning og elektrisk forbrug, takket være klasse D+ teknologi, unik for RCF.