Guide til batteriskift

Sådan skiftes batteriet i din røgalarm

Der er to hovedtyper af batteri back-up – genopladeligt lithium (Ei160-serien) og Alkaline (Ei140-serien).

Alarmer med et genopladeligt lithium back-up vil aldrig have brug for at deres batteri bliver skiftet, back-up’en er beregnet til at holde lige så lang tid som levetiden er for røg​​alarmen (10 år). Røgalarmer med denne type af back-up vil have et mærkat på forsiden, ligesom der er vist nedenfor.

Battery-Back-up

Sticker = genopladelig lithium back-up

Alarmer med 9v Alkaline batteri back-up får brug for udskiftning af batteriet i løbet af levetiden på røg​​alarmen. Typisk holder batteriet omkring 3-4 år i standby, alarmen bipper en gang i minuttet for at lade dig vide, når batteriet skal udskiftes. Batteriet er indbygget på bagsiden af ​​alarmen, så alarmen skal fjernes fra sokklen (som er den eneste del der er fastgjort til loftet) før batteriet kan skiftes.

Afmontering af røgalarmen

Trin 1

Sluk for strøm til alarmen.

For at gøre dette, skal du kigge på din gruppetavle og finde en gruppe som er mærket “Røgalarm”og slå denne gruppe fra. Det grønne lys på røgalarmen skal slukke.

Bemærk: Hvis du ikke har en gruppe mærket “røgalarm”, skal du slukke for hovedafbryderen (HPFI). Vær dog opmærksom på, at dette vil slukke for strømmen til alt i huset, herunder lysene.

Alarm Removal

Trin 2

Kig efter låsepalen på siden af ​​røgalarmen. Der vil være en etiket med en sort pil, der peger til åbningen, sammen med teksten “FOR AFMONTERING: TRYK EN SKRUETRÆKKER I SLOT OG SKUB DETEKTOREN VÆK«.

Skub spidsen af ​​en lille flad skruetrækker ind i røgalarmens låsepal. Du behøver kun at skubbe den omkring 1 cm ind, dette vil være nok til at frigive låsen inde i soklen.

Sørg for at holde skruetrækkeren vandret (dvs. parallelt med loftet) ellers kan man risikere at ødelægge låsen.

Alarm Removal

Trin 3

Mens skruetrækkeren stadig sidder i låsen, skal du skubbe den nederste halvdel af alarmen vandret væk fra skruetrækkeren.

Den bør bevæge sig på tværs ca. 1 cm.

Alarm Removal

Trin 4

Nu løsnes røgalarmen fra soklen og er fri til at blive fjernet.

Bemærk: bundplade vil stadig være fastgjort til loftet, da dette er den del der er tilsluttet til den faste 230v installation.

Alarm Removal

Udskiftning af batteriet

Med røgalarmen fjernet fra soklen, kan du nu se batteriet på bagsiden af røgalarmen.

Fjern det gamle batteri fra stikket og erstat med et nyt, derefter genmonter alarmen.

Bemærk: Brug kun et af ​​følgende 9V Alkaline batterier – Duracell MN1604 eller Energizer. Andre batterier kan forårsage problemer.

Homeowner---Back-of-Alarm-Battery

Genmontering af røgalarmen

Når du har udskiftet batteriet, skal røgalarmen tilbage op til  soklen og skubbes tilbage  – det modsatte af at fjerne den.

Gå til din gruppetavle og sæt strøm til røgalarmen igen. Det grønne lys på alarmen bør nu være tændt hele tiden.

Til sidst, test røgalarmen ved hjælp testknappen – se denne guide

Alarm Removal