Linjerøgdetektor

fireray_logo

Fireray® Optisk linjerøgdetektor

En linjerøgdetektor kan bruges til at give “bredt område” af røg detektering. Dette er normalt i situationer, hvor det er upraktisk, uhensigtsmæssig eller ikke omkostningseffektivt (installation, ledningsføring og vedligeholdelse) for at bruge de traditionelle punktrøgsdetektorer. Det giver også mulighed dækning af et stort område, med minimale omkostninger.

Linjerøgdetektorer er også velegnet til situationer, der kan omfatte højt til loftet, støvede og beskidte miljøer eller miljøer, der oplever ekstreme temperaturer.

 

Typiske anvendelser:

  • Indkøbscentre 

  • Museer

  • Hangare

  • Produktionsvirksomheder

  • Lufthavne

  • Hoteller & Casinoer

  • Sports- og Idrætsanlæg

Typer af linjerøgdetektorer

En optisk linjerøgdetektor fungerer efter princippet om lys dæmpning. Det lysfølsomme element i en optisk linjerøgdetektor ser lys fra senderen i en normal tilstand. Modtageren er kalibreret til et forudindstillet følsomhedsniveau baseret på en procentdel af den samlede dæmpning. Der er to generelle typer optiske linierøgdetektore – Sender / Modtager og Reflekterende. Typerne som anvendes, vil være dikteret af installations- og bygningsforhold og dennes begrænsninger.

Sender / Modtager

projected-diagram-large

Senderen (T) og modtageren (R) er installeret i hver ende af området der skal beskyttes, op til 100 meter. Modtageren er elektrisk forbundet til en kontrolenhed.

Sender /Modtager typen er mindre modtagelig for refleksioner som vil gå tilbage til senderen. Som et resultat, kan Send / Modtager linjerøgdetektorer operere inden for snævrere huller i driftsmiljøet. Sender- og modtagerenheder er generelt kompakte og lettere at få tilpasset i “æstetisk” arkitektoniske design.

Reflekterende

reflected-diagram-large

Senderen (T) og modtageren (R) er indeholdt i én enhed: Transceiveren (TR). Den udsendte infrarøde lysstråle reflekteres tilbage af en reflektor (prisme) monteret direkte overfor denne enhed, op til 100 meter væk. Modtageren er tilsluttet til en styreenhed.

Reflekterende linjerøgsdetektorer vil bruge mindre ledningsføring som vil reducerede installationsomkostningerne (kabelføring kræves kun ved Transceiveren) og kræver kun at transceiveren skal justeres. Men en Reflekteret optisk linierøgsdetektor kan være sårbar over for reflekterende genstande tæt på den infrarøde stråle. Da reflektoren har en bred udspredningsvinkel, betyder det den er lettere at indregulere i forhold til Send / Modtager typen da det kun er én enhed at justere på.

Type BeskrivelseArt nr.
Fireray® 5000Fireray 5000Motoriseret reflekterende - Optisk LinierøgdetektorFF-5000
Fireray® 3000Fireray 3000Sender / Modtager - Optisk LinierøgdetektorFF-3000
Fireray® 50R/100RFireray_50R-100RReflekterende - Optisk LinierøgdetektorFF-F50RV - FF-F100RV
Fireray® 2000 EExdF2K-EEXDEx-område - Optisk LinierøgdetektorFF-2000Ex

Linierøg katalogblad